För den som gillar rally kan det vara rena drömmen att ha en egen bana. Det är faktiskt möjligt att göra en rallybana hemma. Du behöver bara veta hur den görs på ett smidigt sätt och vad som krävs för ett lyckat resultat.

Skapa vägen

Om du har bestämt dig för att fixa en egen rallybana så har du ett roligt äventyr framför dig. Du kan behöva använda dig av en hjullastare för att få vägen slät. Ett tips är att inhandla den på en auktionssida för begagnade fordon då det brukar bli billigast. Du kan behöva en grävmaskin om du är riktigt ambitiös, vilket du även kan hitta på nätet. Det bästa materialet för en rallybana där man kan träna är sand. Om marken du ska använda till banan inte redan är gjord av det så kan du använda hjullastaren för att transportera och lägga ut sanden.

Storlek och form

En rallybana behöver inte vara särskilt stor då man kan välja att köra flera varv. Hur stor den ska vara beror helt på dina preferenser och hur stor yta du har att avvara. Formen på banan kan med fördel vara lite krokig då det gör den extra utmanande att köra på.