Du som är galet intresserad av motorsport vet precis hur kul det är att åka rallybil. Är du dessutom rallyfantast ser du till att alltid besöka Rally Sweden, som är Sveriges största årliga rallytävling. Vill du köpa en egen rallybil och börja köra rally? Då ska du läsa mer här.

Rallylicens

Det kan låta enkelt att bara bestämma sig för att nu ska jag bli rallyförare och köpa rallybil. Först måste du ordna en del saker. Rally är nämligen inte en sport som till exempel handboll eller gymnastik, där det bara handlar om att gå med i ett lag och börja träna. Du måste förbereda dig på rätt sätt först. För att du ska kunna låna pengar och skaffa dig en rallybil måste du först ha en rallylicens. Nej, det räcker inte med att du har körkort. Du måste nämligen gå en utbildning för att hantera rallybilarnas höga hastigheter. Utbildningen hittar du hos Bilsportförbundet. Efter ett par lektioner med godkänt resultat kan du kvittera ut din licens mot en avgift på 500 kronor. Förutom licensen måste du också ta dig igenom en utbildning i första hjälpen. När du har din rallylicens får du lov att köra rally där det finns tillstånd för rallykörning.

Finansiera köp av rallybil

Det kostar en slant att köpa en rallybil. Det bästa du kan göra är helt enkelt att surfa in på se.nstart.com och ta del av deras förmånliga villkor. Skulle du ha lån sedan tidigare och känner dig tveksam kan du få rådgivning på se.nstart.com, som är banken för dig som vill vända din privatekonomi i rätt riktning och samtidigt ha råd att ha roligt. Vill du inte låna pengar kan du ta ett samlingslån hos Nstart och på så sätt få ner din månadskostnad. Då kan du hitta utrymme i ekonomin att köpa en begagnad rallybil på andrahandsmarknaden. Rally är dessutom en sport som kan glädja hela familjen och inte bara något som du själv tycker är kul. Du kan också satsa på att köpa delar och själv rusta upp en rallybil så som du vill ha den. När du är redo att delta i rallytävlingar har du också möjlighet att sponsra din rallybil, men först måste du visa att du äger banan.