Att vara aktiv inom motorsport kostar en hel del pengar. Det är mycket som ska köpas in och investeras i. Det är också klokt att fundera på om det finns några sätt att spara pengar på. Men vad är det egentligen som kostar?

Köpa en bil

Om man vill hålla på med motorsport behöver man tids nog skaffa sig en egen bil att köra i. Att köpa en formel 1 bil kostar dock en hel del pengar. Även fordon som används inom andra motorsporter kostar en del i inköp.

Åka mellan olika tävlingsplatser

En annan sak som kostar pengar är att åka mellan olika tävlingsplatser och banor. Man ska kanske hyra en transportkärra, man ska betala drivmedel och dessutom kan det kosta pengar att både träna och tävla på banan. Hur mycket avgifterna går på varierar en hel del.

Tillbehör och reparationer

Man måste också tänka på att bilar och andra fordon kan behöva repareras och servas. Även tillbehör och verktyg samt delar kostar pengar och det är inte alltid speciellt billigt. Här kan man dock spara en del pengar genom att välja begagnade delar, eller genom att köpa saker som inte är original.