Motorsport är i regel något som lockar både unga och äldre. Sporterna finns i många olika varianter. De kan antingen köras med bil, eller med motorcykel. Men hur går man till väga om man vill börja med motorsport?

Komma igång med motorsport

Om man vill börja med motorsport finns det en hel del saker att tänka på. Först måste man besluta sig för vilken typ av motorsport man vill hålla på med. Det kan vara bra att läsa på en del om de olika sporterna för att veta vad man vill syssla med. I många fall har man varken råd eller tid att hålla på med flera motorsporter samtidigt.

Börja köra

Det kan vara lite nervöst att köra motorfordon de första gångerna, i alla fall när det är mycket fart inblandat. Till en början kan det vara klokt att ta det lugnt så att man inte skadar sig, någon annan eller sitt fordon. Man behöver lära känna sitt fordon och veta hur det fungerar innan man ökar farten.

Kan man låna fordon?

I många fall kan man låna fordon när man precis vill börja med motorsport. I några fall är det bara för provkörning man kan låna ett fordon och sedan får man helt enkelt skaffa sig något eget att köra på.

Behöver man licens?

Inom de flesta sporter behöver man någon form av licens för att få köra på banan, i alla fall om man vill träna eller tävla tillsammans med andra. Licenskurserna är ofta någon dag långa och består av både teoretiska och praktiska moment.