Formel 1 är en av de bilsporter där hastigheten på banan är som allra högst. Bilarna är lätta och de accelererar väldigt snabbt. Det är dock viktigt att komma ihåg att det också kan ske en del olyckor i sporten. En del av dem har allvarlig, rent av dödlig utgång. Bilsporten går ut på att man kör flera varv på en asfalterad bana tillsammans med andra förare. Den som kommer först i mål efter att ha kört den bestämda sträckan blir vinnare i tävlingen.

Lära sig mer om sporten

När det gäller formel 1 kan det vara bra att läsa på ganska mycket om den innan man börjar med den på egen hand. Det kan till exempel vara bra att läsa lite nyhetsartiklar och information om sporten så att man verkligen vet vad man ger sig in på.

Det kan också vara klokt att besöka några tävlingar, samt att prata med personer som kör formel 1. Det är också klokt att försöka få möjlighet att provköra en formel 1 bil för att se så att man verkligen gillar sporten.

Köpa en egen formel 1 bil

Att köpa en egen formel 1 bil kostar en hel del pengar, det kan man inte bortse från. En bra bil kan kosta från hundra tusen kronor och uppåt. Någon övre gräns finns egentligen inte. Nackdelen med formel 1 är att det sällan finns möjlighet att låna bilar vid tävlingstillfällen utan man behöver i regel skaffa en egen sådan ganska snabbt. Det kan vara en stor summa att lägga ut på en gång och ibland kan det vara bättre att se sig om efter en begagnad variant. Ett annat alternativ är att söka efter sponsring, även om det kan vara ganska svårt att få.

En av de dyraste bilsporterna

Det är inte bara sett till bilens kostnad som formel 1 är en av de dyraste bilsporterna att delta i. Det kostar också en del att serva och byta delar på bilarna. Bara efter att ha kört ett par varv på banan kan det vara dags att byta alla däck på bilen och det kostar en del pengar. Man får räkna med att betala omkring 2000 kronor per däck. Minst två däckbyten per tävlingsdag bör man räkna med och dessutom tillkommer andra reservdelar.