När man är ny inom motorsport kan det vara väldigt svårt att få tag i en sponsor. Många drar sig för att sponsra när de inte vet hur en person kör eller om föraren är villig att verkligen satsa att på tävlingsbanan. I regel blir det lättare att få sponsring ju mer känd man blir inom sin sport.

Att hitta en sponsor

Oavsett om man är nybörjare eller mer erfaren inom motorsport kan det vara klokt att fråga runt i sin närmaste bekantskapskrets om de känner till något företag som kan tänka sig att sponsra. I regel är all form av sponsring välkommen, oavsett om det gäller små eller större belopp.

Byta sponsorer

Ibland kan det bli nödvändigt att byta sponsor av olika anledningar. Man kanske inte längre kommer överens om hur sponsringen ska ske eller så är sponsoren inte längre intresserad av motorsport eller av att synas i de sammanhangen.

Att byta sponsor kan vara en stor sak och det är klokt att börja leta efter en ny sådan i god tid. På så vis kan man undvika att man plötsligt står helt utan en sponsor inför tävling och träning.