Det är skönt att köra en riktigt rejäl bil. Det är många av oss som verkligen använder bilen mycket och som behöver kunna ta oss fram överallt. Smartast är det att köpa en begagnad SUV som passar just dina behov. Då får du en bil som både fungerar i vardagen och på semestern.

Köpa begagnad SUV

Sedan SUV:arna kom har de blivit mångas favorit. Har du en gång ägt en SUV känns de flesta andra bilar som ”små”. Inget fel på en liten bil, men det är absolut inte samma körkänsla. Förutom att det också är praktiskt att ha en bil som verkligen tar sig fram överallt: på den slingriga vägen till fritidshuset vintertid, över gropiga parkeringar, på mindre vägar eller när du åker på semester. Det finns primärt två fördelar att köpa en begagnad SUV. Först och främst är det priset, vilket är det mest avgörande för de flesta av oss. Du sparar in tusenlappar på att köpa en bra begagnad bil, istället för en sprillans ny. För det andra kan du alltid läsa recensioner och höra med bekanta. Om du hör mycket gott om en särskild SUV-modell vet du att du köper något bra. Köp din begagnade SUV hos Riddermark Bil, som både köper och säljer SUV:ar och andra bilar.

Dina behov

Det är främst tre saker som gör SUV:en så populär: den tar sig fram väldigt bra, mycket utrymme och du sitter lite högre än i en vanlig bil. När du köper din bil bör du tänka igenom vad du främst behöver. För många är fyrhjulsdriften ett måste, särskilt om du har en sommarstuga, gör en årlig fjällsemester eller om du bor i Norrland. Om du främst är ute efter rejält med utrymme och kommer köra den i stan eller på bra vägar, så är fyrhjulsdriften av mindre vikt för dig. Alla SUV:ar har rejält med utrymme, men vissa bilar har lite mer utrymme. När du testkör din SUV bör du ta med hela familjen. Testa olika modeller hos Riddermark och utgå från den som passar er både i vardagen och under semestern. Du kan dra husvagn med så gott som alla SUV:ar då de är nog tunga, men naturligtvis bör du kolla att bilens och husvagnens vikt är komparativa i förväg.