Drömmer du om att äntligen ta körkortet? Det är skönt att kunna köra själv. Behöver du storhandla eller ta dig till gymmet i hällregn behöver du inte fråga någon om skjuts eller ta bussen – du kör själv. Ett körkort underlättar också när du söker jobb. Här kommer tipsen på hur du tar ditt körkort.

Rätt körskola

Det är egentligen två saker som du behöver tänka på för att ta körkortet på ett effektivt och smart sätt: rätt handledare och rätt trafikskola. Kombinera dem och du kommer både snabbt, säkert och billigt kunna ta körkortet. Be dina föräldrar, partner, syskon eller vän att gå en handledarkurs. Då kan ni tillsammans träna helt gratis på egen hand. Att köra bil handlar väldigt mycket om övning, om att få växlar, bromsar och blinkers att sitta i ryggraden. Ju mer du kör själv, desto billigare blir slutnotan. Sedan bör du också köra på en bra trafikskola. Då lär du dig att verkligen köra på rätt sätt, både utifrån trafiksäkerhet, miljö och för att bli godkänd när du ska köra upp. Du hittar din körskola hos My Driving Academy som har trafikskolor över hela landet. Då kommer du rent av att kunna bli upplockad hemma eller på jobbet, vilket du sparar in mycket tid på, samt betala med Klarna.

Träna rätt

När du börjar på trafikskolan är det viktigt att du verkligen lyssnar på din trafiklärare. Du kan gärna skriva upp viktiga saker som läraren säger, så att du kan öva på det med din handledare. Försök att efter varje lektion öva på precis samma saker och på samma sätt som trafikläraren undervisat. De flesta vuxna utvecklar en ”egen” körstil efter ett tag. Trots att din pappa kört bil i trettio år så betyder inte det att just hans sätt är det ultimata utifrån vare sig miljö eller trafiksäkerhet. För att bli godkänd måste du träna på rätt sätt.