Om du gillar bilar är det viktigt för dig vilken bil du kör. När du ska köpa bil är det många variabler som du behöver tänka på: priset, vad bilen ska användas till, vilka vägar den ska köras på, hur mycket den ska kunna dra och om den passar som familjebil eller vilken annan funktion som du behöver. Det är skönt att ha en rejäl bil. Samtidigt tänker också de flesta av oss på klimatförändringarna. Det finns faktiskt riktigt bra och rejäla miljöbilar. Idag kan du köpa eller leasa en bil som verkligen fungerar för ett aktivt liv samtidigt som den är klimatsmart.

Skaffa klimatsmart bil

Det finns flera anledningar att köpa en miljöbil. Först och främst att du kommer bidra med mindre koldioxidutsläpp. Bra för både dina barn och omvärlden. Men det finns också riktigt bra ekonomiska incitament för att köpa en miljöbil. För det första är miljöbilen på frammarsch. Snart kommer det inte ens tillverkas fossildrivna bilar. Det innebär att om du köper en miljöbil, vare sig det är en elbil eller en hybrid, så kommer den ha ett mycket bra andrahandsvärde. För det andra kommer du har vissa skattelättnader och möjlighet till miljöbilbonus, förutom att det också finns städer som inte tillåter annat än miljöbilar i centrum. Om du vill ha en riktigt rejäl och klimatsmart bil ska du satsa på Mitsubishi Motors som har flera intressanta modeller för dig som vill kunna ta dig fram överallt i en säker och bekväm bil. Naturligtvis också med fyrhjulsdrift. Välj mellan att köpa eller leasa din Mitsubishi.

Rejäl bil för aktivt liv

Förutom att det är skönt att köra en lite större och rejälare bil, så är det perfekt för dig som lever ett mer aktivt liv att köra ett fordon som du alltid tar dig fram med och som du kan lasta mycket i. Om du håller på med hästar, har eget företag eller bara tycker om att ta dig ut i skogen, upp till fjällen eller har en guppig väg till sommarstugan, så är det smart att köpa eller leasa en bil som klarar påfrestningar. Det är så mycket roligare att slänga upp kanoterna på taket eller släpet och åka iväg till ett fint vattendrag om du vet att du inte behöver bry dig om lite gupp på vägen. Detsamma gäller om du vill dra släp eller husvagn.

Familjebil

Som familj är det också smart att köpa en större miljöbil. El är billigare än bensin och diesel, så när ni väl har köpt bilen så kommer ni ju att spara pengar på varje mil som ni kör i jämförelse med en fossildriven bil. Och är det något som en barnfamilj behöver så är det ju pengar. Det är också skönt att åka på semester i en bil där alla verkligen får plats och att ni också har rejält bagageutrymme. Det har alla Mitsubishis. Som aktiv familj är det också bra att kunna ta med cyklar eller kanoten på semestern.